Snel afvallen dieet

By | 11 oktober 2017

Tijd is geld, dus hoog tijd voor een snel afvallen dieet

Zou het niet fijn zijn als je met een snel afvallen dieet binnen mum van tijd de kilo’s kwijtraakt die je nooit hebt willen hebben? Het internet staat vol met supplementen, diëten, fitnessapparaten en tal van andere producten die beloven je overtollige vet naar de andere wereld te helpen alsof het niks is. Is het eigenlijk wel mogelijk om snel af te vallen?

Het korte antwoord

Kort door de bocht genomen is het antwoord op die vraag Ja, dat kan. Je zal echter begrijpen dat de realiteit wat ingewikkelder in elkaar steekt. Als afvallen namelijk echt zo eenvoudig was, dan zou het iedereen tenslotte lukken. Hoewel het zeker mogelijk is om binnen korte tijd gewicht te verliezen, zijn er veel redenen te bedenken waarom dit vaak niet lukt. Hieronder gaan we eerst in op die redenen, zodat je goed voorbereid kennis zal maken met je snel afvallen dieet.

Diëten is weten

Wanneer je op vakantie gaat naar een land waar je nog niet eerder bent geweest, dan is het gebruikelijk dat je van tevoren opzoekt welke bezienswaardigheden er zijn, welke gebieden voor toeristen eventueel onveilig zijn en wat voor kleren het klimaat er voorschrijft. Het zou merkwaardig zijn om geheel onvoorbereid naar een vreemd land af te reizen. Toch is dit hoe veel mensen aan hun dieet beginnen. Wellicht dat ze ergens op internet hebben gelezen dat koolhydraten slecht zijn. Vervolgens bannen ze aardappels, pasta en rijst uit hun leven en zetten ze hun tanden in een stuk watermeloen.
Goed, we schetsen een wat overdreven beeld, maar feit is dat mensen dikwijls met onvoldoende kennis aan een dieet beginnen.

Snel afvallen dieet

DOWNLOAD DIRECT alle recepten om op een gezonde manier af te vallen >>

Niet weten is niet lekker eten

Het gevolg van een onbezonnen poging tot een dieet is doorgaans dat het hongergevoel snel toeslaat, of dat het tekort aan koolhydraten wordt opgevangen door kleine maar frequente tussendoortjes. Het resultaat van het dieet blijft vaak uit of is niet blijvend, men raakt gefrustreerd en geeft uiteindelijk op.

Geduld is een schone zaak

Een andere reden waarom een dieet vaak wordt stopgezet is dat men te snel resultaat verwacht. Er bestaat heus wel zoiets als een snel afvallen dieet, maar afvallen betekent een grote verandering voor je lichaam. Verwacht dus geen supersonische snelheden. Het menselijk lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan een veranderd eetpatroon. Dit is tijd die je jezelf gewoon moet gunnen.

Neem eten serieus

Waar je eveneens tijd voor uit moet willen trekken is het bereiden van je maaltijden. Hiermee wordt niet bedoeld dat je elke dag urenlang in de keuken hoeft te zwoegen. Wel is het zo dat gezond eten net wat meer aandacht vergt dan eten dat in een fabriek voor je is bereid danwel bewerkt. Vaak gaat het bij een dieet mis omdat men van tevoren het beeld heeft dat een dieet een kwestie is van iets niet doen, terwijl het eigenlijk het tegenovergestelde is. Een dieet betekent dat je juist heel zorgvuldig en bewust met je voedsel omgaat. Daar valt dus ook onder dat je je eten tijd en aandacht geeft.

Snel afvallen, het kan wel

Nu was al het bovenstaande niet bedoeld om je te ontmoedigen. Integendeel, het doel is juist om je van de juiste informatie te voorzien over het dieet dat goed bij jou past. Snel afvallen is namelijk heel goed mogelijk. Hieronder vertellen we je er meer over. Zie het als de reisgids die je leest voordat je op vakantie gaat.

een snel afvallen dieet

DOWNLOAD HIER HET RECEPTENBOEK >>

Eet beter, niet minder

De kern van elk goed dieet is dat je beter eet, niet minder. Maak voor de aardigheid maar eens een lijstje van alles wat je vandaag hebt gegeten en nog gaat eten. De kans is groot dat daar alledaagse producten tussen zitten die het je moeilijk maken gewicht te verliezen. We hebben het dan vooral over etenswaren waar veel koolhydraten in zitten, zoals bijvoorbeeld rijst, aardappels en pasta.

Dus gewoon geen koolhydraten meer eten?

Je raadt het waarschijnlijk al: het antwoord is minder simpel dan je misschien gehoopt had. Koolhydraten zijn heus niet alleen maar de spreekwoordelijke ‘bad guys’ van je voedselpatroon. Het lichaam heeft suikers juist nodig om goed te kunnen functioneren. Vandaar dat je goed moet opletten dat je hetgeen je vermindert in koolhydraten aanvult met andere voedselstoffen die het lichaam kan gebruiken, gezondere voedselstoffen zoals bijvoorbeeld proteïnen en (natuurlijke) vetten.

De kern van snel afvallen

Wil je snel afvallen, dan zul je dit moeten zien een verandering van je levensstijl. Je zal voor een snel afvallen dieet consequent gezonde keuzes moeten maken. Dit vergt discipline, maar bovenal vertrouwen, vertrouwen op het feit dat je keuzes de goede zijn. De vraag is hoe je dit vertrouwen krijgt.

De oplossing

De kennis om snel af te vallen hoef je gelukkig niet in je eentje te ontdekken. Je kunt dit doen aan de hand van de vele tips, weetjes en recepten die je hier zal ontdekken. Hou je je namelijk aan het snel afvallen dieet zoals je dat hier treft, dan weet je dat je een dieet volgt waarvan is bewezen dat het succesvol is. Je kunt dan dus met een gerust hart jezelf erop toeleggen het te volgen.

Hoe snel is snel?

Wanneer je je eetpatroon verbetert, wil je natuurlijk het liefst gelijk verandering zien, in je figuur, op je weegschaal, in de blikken van mensen die je op straat tegenkomt… Bij een snel afvallen dieet zul je de veranderingen dan ook zeker snel gaan merken. Hoe snel verschilt echter van persoon tot persoon. De een verliest in de eerste week al een paar kilo’s, terwijl het bij de ander een paar weken kan duren. Ook zullen de effecten niet bij iedereen even groot zijn. Wat echter wel voor iedereen opgaat is dat, wanneer je het snel afvallen dieet consequent volgt, je hiermee op de meest gezonde en snelste manier zal afvallen.

Wat moet je doen?

Als jij voor jezelf de beslissing hebt genomen dat je wil afvallen, als je bij wijze van spreken die knop in je hooft hebt omgezet en jezelf hebt voorgenomen dat je af wil vallen, dan is een dieet om snel af te vallen voor jou de uitkomst. Het maakt het je wel heel erg makkelijk om de juiste keuzes te maken en voorziet je elke dag van recepten die je met plezier zal bereiden en maken. De keus om snel af te vallen heb je eigenlijk al gemaakt door dit te lezen. Nu hoef je alleen nog maar het snel afvallen dieet te volgen.

DOWNLOAD HIER HET RECEPTENBOEK >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *