Koolhydraatarm dieet weekmenu

By | 24 augustus 2017

De kilo’s vliegen eraf met een koolhydraatarm dieet weekmenu

Dat afvallen niet moeilijk hoeft te zijn bewijst het gemak van een koolhydraatarm dieet weekmenu. Dat wil zeggen, als je weet waar je mee bezig bent, dan is een dergelijk dieet eenvoudig en goed vol te houden. Een goed dieet is pas echt effectief als je weet waarom je eet wat je eet. Vandaar dat we even induiken op de ins and outs van een koolhydraatarm dieet weekmenu.

Bekijk Hier het koolhydraatarm Dieet Direct >>

Koolhydraten: Wat zijn dat ook alweer?

Koolhydraten vind je voornamelijk in bijvoorbeeld brood, pasta, aardappelen en rijst en in wat menig persoon zou omschrijven als ‘alle lekkere dingen’: chips, pizza, patat, koekjes. Koolhydraten zijn zogezegd verleidelijk lekker. Een koolhydraatarm dieet kan dan ook de nodige weerstand oproepen bij mensen die van lekker eten kunnen genieten. En laten we eerlijk zijn: Wie vindt het nou niet lekker om chips uit een zak te eten of om een warme zak patat vast houden? Een dieet dat zogezegd op de lekkere dingen invreet zal voor velen dus niet als een welkome verandering worden gezien.

Koolhydraatarm dieet weekmenu

Zijn koolhydraten dan zo slecht?

Nee, koolhydraten zijn niet slecht, maar zoals bij alles in het leven draait veel om de mate waarin je iets tot je neemt. Zo is het ook met koolhydraten. Een mens leeft namelijk niet van koolhydraten alleen, maar ook van bijvoorbeeld proteïnen en vetten. De kunst van een goed dieet is dus niet om koolhydraten geheel uit je leven te bannen, maar juist om ze in een geschikte hoeveelheid tot je te nemen.

Kun je met een koolhydraatarm menu nog wel lekker leven?

Natuurlijk kan dat. Hieronder zal je meer worden uitgelegd over hoe dat dan kan. Het klinkt misschien raar, maar een leven zonder chips of pizza kan net zo lekker zijn. Bovendien is het zo dat als je een tijdje gezond eet, je lichaam vanzelf meer trek gaat krijgen in gezonde dingen. Als je maar lang genoeg gezond snoept, zal je lichaam naar gezonde dingen gaan verlangen. Voor we dit bereiken gaan we echter eerst even in op wat een dieet nu precies is:

Het gaat om meer dan voeding alleen

Een dieet wordt vaak geassociëerd met minder en gezonder eten. In wezen is dit de kern van elk dieet, maar de basis wordt gevormd door een mentaliteit, de mentaliteit die jij erop nahoudt. Een goed dieet is namelijk niet zozeer een kwestie van een menu. Het is een kwestie van de juiste instelling hebben, een instelling waarbij je consequent de juiste keuzes maakt en hier op termijn de vruchten van plukt. Een dieet is dus een levensstijl.

Is een dieet dan wel lekker leven?

Jazeker, met een goed dieet is het heerlijk leven. Je moet alleen wel beseffen dat de voordelen van een goed dieet op de lange termijn voelbaar zijn. Dat is dus precies het tegenovergestelde van het opentrekken van een zak chips, waarbij het voordeel meteen voelbaar is. De kunst van het volgen van een goed dieet is dus om gericht te blijven op je doelen voor de langere termijn.

Maar hoe zit het dan met lekker eten?

Dit klinkt allemaal erg mooi, zul je misschien denken, maar een leven zonder rijst, pasta of aardappelen is toch oersaai? Het tegendeel is waar. Een koolhydraatarm dieet weekmenu stelt je in staat te ontdekken hoe lekker gezond kan zijn. Wij begrijpen immers ook wel dat een dieet niet is vol te houden als er niets te genieten valt.

Waarom een koolhydraatarm dieet weekmenu?

Koolhydraatarm eten bereiden vergt nu eenmaal wat meer tijd en planning dan het bestellen van een pizza. Eén van de redenen dat mensen bij een dieet afhaken is dan ook vaak dat men tekortschiet bij het goed inplannen van hun dieet. Gezond eten vergt aandacht. Vandaar dat een koolhydraatarm dieet weekmenu uitkomst biedt: Je kunt hiermee immers voor de hele week boodschappen doen en hoeft niet elke dag te bedenken wat je gaat eten. Dat scheelt tijd en moeite, plus het helpt je in het maken van de juiste keuzes waar het voeding betreft.

Nog meer voordelen van een koolhydraatarm dieet weekmenu

Weet jij uit je hoofd welke producten allemaal koolhydraten bevatten? De kans is groot dat dit niet zo is. Als je dus koolhydraatarm wil eten, zul je bij wijze van spreken bij elk product dat je koopt moeten onderzoeken of het wel past bij je nieuwe levensstijl. Deze moeite wordt je bespaard bij een vooraf samengesteld koolhydraatarm dieet weekmenu. Kies je ervoor je eetpatroon hierop aan te passen, dan is een weekmenu de perfecte tool om te zorgen dat je deze keuze doorzet.

En het is dus wel degelijk lekker

Het leven is er om van te genieten en eten in het bijzonder moet een moment zijn waarop je even lekker tot jezelf kunt komen. Een koolhydraatarm dieet weekmenu is dus behalve erg gezond ook heel erg lekker. Op zich is dat niet eens zo verwonderlijk: Je eet namelijk voedsel dat van nature gezond is voor het menselijk lichaam. Logisch dus dat je lichaam hier goed op reageert. We zeggen niet dat een koolhydraatarm menu dezelfde voldoening geeft als het eten van een zak patat. We zeggen dat de voldoening uiteindelijk veel groter zal blijken.

Is het iets voor jou?

Wanneer kies je voor een koolhydraatarm dieet weekmenu? Eigenlijk zou ieder mensen er goed aan doen ervoor te kiezen, maar in de praktijk zullen het vooral mensen zijn die kilo’s willen verliezen. Een dieet waarin wordt gekort op koolhydraten en meer de nadruk wordt gelegd op proteïnen en vetten kan ervoor zorgen dat je in enkele weken of soms zelfs korter al een paar kilo kwijtraakt. Een koolhydraatarm dieet is dus zeker wat voor jou als je wil afvallen, maar wellicht nog belangrijker: Het is bij uitstek het dieet voor je als je het punt hebt bereikt waarop je hebt besloten dat je gezond wil leven.

Gezond, lekker en genieten

Een koolhydraatarm weekmenu zal je voorzien van de steun die je nodig hebt als jij voor jezelf hebt besloten dat je gezond wil leven. Behalve gezond, zal je het namelijk ook gaan ervaren als lekker en zul je merken dat je, waar je eerst alleen maar ongezond kon genieten, nu niet anders meer wil dan gezond genieten.

Klik Hier voor meer Informatie over deze Recepten! >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *