Koolhydraatarm dieet recepten

By | 20 september 2017

Lekker slank met koolhydraatarm dieet recepten

Je hebt vast wel eens gehoord van koolhydraatarm dieet recepten. Het is een term die rijkelijk vloeit op vele websites, TV-programma’s en boeken die over afvallen gaan, maar wat is nou echt kenmerkend aan koolhydraatarm dieet recepten? En belangrijker, gaat het jou kunnen helpen met afvallen?

Je dieet is het belangrijkst

Of je nou bewust bezig bent met hetgeen je eet of dat je er juist helemaal geen acht op slaat, het dieet dat je volgt is zeer bepalend voor je vorm en je gezondheid. Sporten, bewegen, uren in de sportschool, het draagt allemaal bij, maar de kern van je gezondheid zal altijd je dieet zijn. Het heeft dan ook weinig zin om je sportschoenen aan te trekken als je je niet goed bewust bent hetgeen je eet.

Jouw dieet is net zo uniek als jij

Geen lichaam is hetzelfde. Elk lichaam reageert dus weer anders op voedsel. Zo kan het gebeuren dat je mensen hebt die maar niet dik lijken te kunnen worden, hoeveel ze ook eten, terwijl er ook mensen zijn die bij wijze van spreken al aankomen als ze alleen maar aan taart denken. Dit kan soms ontmoedigend zijn voor sommigen. Begrijpelijk, want de uitdaging om slank te blijven is voor de een nu eenmaal groter dan voor de ander. Toch is het voor iedereen mogelijk, zeker als je beschikking hebt over goede koolhydraatarm dieet recepten.

Weet wat je eet

Een goed dieet is niet zozeer een kwestie van minder eten of honger lijden, maar juist een zaak van weten wat je eet. Lang niet alles wat in reclames wordt aangeprezen als gezond is per definitie goed voor de lijn. Sterker nog, het zijn vaak fabrieksproducten die barsten van de koolhydraten. Het volgen van een koolhydraat arm dieet is dus veelal een kwestie van goed onderzoek, je grondig laten informeren over wat er zoal in voedsel zit en vervolgens weten hoe je eraan kunt komen. Kortom, het samenstellen van een goed dieet kost veel tijd en moeite.

Koolhydraatarm dieet recepten

Wil je zelf aan de slag met deze recepten? Klik dan hier voor de DOWNLOAD >>

Het veldwerk is al voor je gedaan

Gelukkig hoef je dit allemaal niet meer zelf te doen en zijn er al talloze koolhydraatarm dieet recepten voor je bedacht, uitgeprobeerd en getest op hun effectiviteit. Hiermee wordt het volgen van een dieet je in wezen erg makkelijk gemaakt. Om je nog meer te helpen bij het proces geven we je graag nog wat tips mee voor als je een dieet gaat volgen waarbij je bewust minder koolhydraten tot je neemt.

Neem de tijd om te koken

Een gezond dieet bestaat doorgaans uit verse producten. Kant-en-klaarmaaltijden vallen hier dus niet onder. Vers voedsel vereist nou eenmaal een beetje aandacht. Dat wil niet zeggen dat koolhydraatarm dieet recepten ingewikkeld zijn of veel tijd in beslag nemen. Integendeel, ze zijn zonder uitzondering allemaal makkelijk te maken en ook de kooktijd zal behoorlijk meevallen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je er wel enige tijd voor uit moet trekken, wellicht meer dan je nu gewend bent.

Kook met plezier

In plaats van dat je het koken ziet als een verplichting, zie het koken dat bij dit dieet komt kijken als een zege, een moment van de dag waarop je even heel bewust met je voedsel bezig mag zijn. Eten wat je zelf bereid zul je ook met meer voldoening tot je nemen. Zie het koken dus niet als een verplichting die je in je drukke dag moet proppen, maar als een welverdiende pauze waar het even helemaal om jou en jouw gezondheid draait.

Denk aan de lange termijn

Een dieet is eigenlijk een levensstijl, zo belangrijk is ons eetgedrag. Wanneer je jarenlang een bepaald eetpatroon hebt gehad en dit vervangt met een koolhydraatarm dieet, dan zul je de resultaten snel genoeg merken. Verwacht echter geen wonderen. Je lichaam heeft tijd nodig om de veranderingen te verwerken. Het kan dus even duren voordat je weegschaal het resultaat van je dieet laat zien.

Koolhydraatarm dieet recepten downloadHet resultaat zie je niet alleen aan de buitenkant

Aan de lijn doen wordt doorgaans geassociëerd met het krijgen van een mooi figuur waarmee je in mooie zomerse kleding past, maar eigenlijk is dat raar. Het belangrijkste voordeel van een goed dieet is dat het goed is voor je innerlijke zelf. Het eten van gezonde voeding verhoogt je weerstand en maakt je bovendien stressbestendiger. Dit zorgt er ook voor dat het volhouden van een dieet na verloop van tijd steeds minder een kwestie is van volhouden. Na een tijdje zal gezond eten een nieuwe gewoonte voor je zijn.

Hou je aan de koolhydraatarm dieet recepten

Door trouw te blijven aan de recepten die je zijn voorgeschreven weet je zeker dat je een goed en gezond dieet volgt. Het betekent natuurlijk niet dat je nooit meer een tussendoortje mag nemen, maar het is wel zaak dat je jezelf vastbijt in het dieet dat je wil volgen. Het succes van een dieet valt of staat namelijk bij de mate waarin je deze consequent kunt uitvoeren.

Gaat het je lukken?

Zoals gezegd is niet iedereen gezegend met een snelle spijsvertering. Dat neemt echter niet weg dat bepaalde ‘wetten’ voor alle mensen opgaan. Hiermee wordt bedoeld dat het volgen van een dieet dat zich richt op de inname van proteïne en vetten ten koste van koolhydraten altijd tot gevolg zal hebben dat je afvalt, gegeven dat je je houdt aan de dagelijks voorgeschreven porties natuurlijk.

Een kwestie van kunnen of willen?

De vraag of het jou gaat lukken lekker slank te worden is dan ook meer een kwestie van willen dan van kunnen. Tenminste, als je met koolhydraatarm dieet recepten aan de slag gaat. Dan ben je namelijk gegarandeerd van de juiste hoeveelheid eten van het soort dat goed is voor jou en je lichaam. Je hoeft dus zelf niet na te denken over wat je moet eten of wat gezond voor je is. Dat is allemaal al gedaan en het resultaat is een dieet waar je al snel van zal gaan houden, zo lekker is het, en zo fijn voelen de voordelen ervan. Een dieet is een kwestie van kiezen. Als je eenmaal gekozen hebt voor gezond eten, dan zullen koolhydraatarm dieet recepten dit zeker tot een succes maken.

Wil jij je eigen recepten hebben waarmee je snel en makkelijker kan afvallen, maar toch lekker kunt eten? Klik dan hier >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *