Gezonde pasta recepten om af te vallen

By | 6 december 2017

Afvallen met pasta? Het kan: Gezonde pasta recepten om af te vallen

Het imago van pasta heeft de laatste jaren een beetje een deuk opgelopen in dieetland. Het woord ‘pasta’ pronkt tegenwoordig op vele lijstjes van voedselgroepen die je maar beter kunt mijden als je wil afvallen. Gezonde pasta recepten om af te vallen: als voornaamste reden wordt doorgaans genoemd dat pasta rijk is aan koolhydraten, terwijl je die juist in beperkte mate moet eten als je wil afvallen.
Toch wil dat niet zeggen dat je met pasta niet af kunt vallen. Ben je dol op pasta-recepten en wil je graag wat kilo’s kwijtraken, lees dan vooral verder en je zal de lekkerste pastarecepten ontdekken die je met een gerust hart kunt eten, zelfs als je aan de lijn bent.

Waarom toch gaan voor perfectie?

Ga bij jezelf eens na: Wanneer heb je voor het laatst een vakantie gehad die helemaal perfect was, of een perfecte relatie, een perfecte baan? Voor verreweg de meeste mensen geldt dat perfectie niet realistisch is. Hetzelfde geldt ook voor een dieet. Een dieet hoeft helemaal niet perfect te zijn. Je mag best wel eens iets snoepen, zolang het maar binnen de perken blijft. Pasta past dus ook prima binnen een koolhydraatarm dieet, zolang je er maar niet te veel van eet.

Durf jezelf ook eens te belonen

Gezonde pasta recepten om af te vallen mag je dan ook gerust zien als een manier om jezelf af en toe te belonen. Pasta is en blijft nou eenmaal ontzettend lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Natuurlijk moet je niet elke dag pasta op tafel zetten, maar eens per week of per twee weken kan het heus geen kwaad. Sterker nog, juist omdat je jezelf kunt belonen zal je ook meer plezier beleven aan je dieet, iets wat minstens zo belangrijk is als het dieet zelf.

Gezonde pasta recepten om af te vallen

Wil je tal van dit soort heerlijke recepten hebben om af te vallen? Klik Dan Hier! >>>

Kan pasta echt gezond zijn?

Op zichzelf is pasta niet bepaald gezond te noemen. Het is zeker niet ongezond, maar de hoeveelheid koolhydraten zorgen ervoor dat je van deze lekkernij snel te veel binnen krijgt. Gezonde pasta recepten om af te vallen dien je dus met enige zorg te selecteren. Vandaar dat hieronder een aantal tips staan die je helpen om ook met pasta gewicht te verliezen.

De ene pasta is de andere niet

Kort gezegd zou je kunnen zeggen dat volkoren pasta het altijd wint van de andere pasta’s. Gezonde recepten om af te vallen zou je dan ook het beste kunnen maken met volkoren pasta’s. De smaak is wat voller dan van gewone pasta, maar dat maakt het eigenlijk juist wel lekker. Een andere optie waar je voor kunt kiezen is speltpasta, die met name goed is om je cholesterolgehalte op peil te houden.

Hoe meer groenten, hoe beter

Veel pastagerechten zijn vol van smaak, maar arm in vitaminen. Het is nou eenmaal zo dat pasta niet per sé groenten nodig heeft om lekker te zijn. Dat maakt het verraderlijk makkelijk om een heerlijke pastaschotel op tafel te zetten die weinig aan een gezond dieet zal toevoegen. Eigenlijk is dat jammer, want de combinatie van pasta en groenten is vrijwel eindeloos te noemen. Pasta laat zich zo gemakkelijk combineren met groenten, dat je van alles kunt proberen. Spinazie en broccoli zijn eenvoudige keuzes, maar pasta kun je ook heel goed mixen met meer exotische groenten zoals bijvoorbeeld boterblad. Natuurlijk kun je ook alle tomaten loslaten op een pastagerecht en is de combinatie van courgette en pasta eigenlijk altijd wel een succes te noemen.

Afvallen met pasta. Het kan Gezonde pasta recepten om af te vallenWil je tal van dit soort heerlijke recepten hebben om af te vallen? Klik Dan Hier! >>>

Kijk naar de verhoudingen

Gezonde pasta recepten om af te vallen bestaan eigenlijk allemaal uit twee delen: de pasta en de saus. Pasta is in dit geval vaak de dikmaker, terwijl een gezonde saus met veel groenten hier juist voor balans kan zorgen. Probeer daarom eens pastarecepten te maken met wat minder pasta en wat meer saus. Dit voelt misschien als net wat meer snoepen, maar dat is het juist niet.

Geen fabriekssauzen

Veel pastarecepten gaan gepaard met sauzen die je kant-en-klaar in de winkel koopt. Deze kunnen erg lekker zijn, maar vers zijn ze niet. Vers voedsel ligt ten grondslag aan een dieet waarbij je wil afvallen. Om die reden kun je sauzen uit een fabriek maar het beste mijden.
Goed, het is natuurlijk wel erg makkelijk om een kant-en-klare saus door je pasta te doen, maar voor een klein beetje meer moeite maak je van verse ingrediënten je eigen saus, net zo lekker en veel gezonder.

Een alternatief

Eventueel kun je ook eens proberen om te kijken of je ‘courgetti’ lekker vindt, een pasta die geheel is gemaakt van courgette. Niet iedereen zal dit even lekker vinden, maar het is sowieso de moeite van het proberen waard. Het heeft namelijk veel van de kenmerken van een pasta, maar dan zonder de vele koolhydraten. Het is zonder meer een creatieve invalshoek voor als je op zoek bent naar gezonde pasta recepten om af te vallen.

Het nadeel van veel pastagerechten

Veel groenten, verse ingrediënten en pasta van het gezondere soort. Dat zijn in feite de drie kenmerken van gezonde pasta recepten om af te vallen. Nou kan het zijn dat je het toch nog lastig vindt om hiermee aan de slag te gaan. De meeste pastagerechten houden immers geen rekening met je dieet. Eigenlijk zou je dus recepten moeten hebben die specifiek zijn ontwikkeld met het oog op mensen zoals jij, mensen die lekker willen eten en toch af willen vallen.

Wat wil jij?

Wil jij afvallen en lekker eten? En ben je dol op pasta? Dan heb je nu eindelijk de plek gevonden waar je recepten zal ontdekken die perfect bij je passen? Perfect, zoals die perfecte vakantie, perfecte baan of perfecte relatie? Nee, niet perfect, maar wel een dieet dat je net zo geweldig gaan vinden als de mooiste vakantie die je ooit hebt gehad. Dat is namelijk het leuke van de recepten die je hier zal vinden. Ze zijn gemaakt voor mensen die van lekker eten houden en pasta is nou eenmaal ontzettend lekker. Bovendien zijn de recepten deze gezonde pasta recepten om af te vallen ook nog eens erg leerzaam. Je ontdekt namelijk veel over hoe je eetpatronen van invloed zijn op je welzijn. Gezond afvallen met pasta is dus zeker mogelijk. Je hoeft het alleen maar te willen.

Wil je tal van dit soort heerlijke recepten hebben om af te vallen? Klik Dan Hier! >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *