Gezonde gerechten om af te vallen

By | 30 september 2017

Gezonde gerechten om af te vallen: Wat je beslist moet weten

Bedenk ze maar eens, gezonde gerechten om af te vallen. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien erg eenvoudig. Misschien weet je zelfs al dat een dieet om bij af te vallen vooral zal inkorten op de hoeveelheid koolhydraten die we dagelijks innemen. Maar is dat alles wat erbij komt kijken? Als gezonde afvalrecepten echt zo eenvoudig waren, zouden er dan niet veel minder mensen zijn met overgewicht? Kortom, laten we gezonde gerechten om af te vallen eens wat nader bestuderen.

Koolhydraten zijn niet de ‘bad guys’ waar ze vaak voor worden uitgemaakt

Koolhydraten tref je aan in eten dat doorgaans als lekker wordt bestempeld, aardappels, rijst, pasta, snoep, taart, cake, patat, kant-en-klaar maaltijden, chips, noem maar op. Dat betekent echter niet dat koolhydraten alleen maar slecht voor je zijn. Integendeel, je lichaam heeft koolhydraten nodig als bron van energie. Het geheel vermijden van koolhydraten is daarom dan ook af te raden, noch is het een realistisch doel te noemen. Gezonde gerechten om af te vallen mogen dus best koolhydraten bevatten, zolang het maar in beperkte mate is. We spreken dan ook van een koolhydraatarm dieet.

Gezonde gerechten om af te vallen

Alle gerechten nodig? Koop dan de Recepten Bijbel Direct door Hier te Klikken >>>

Hoe stel je een koolhydraatarm dieet samen?

Koolhydraten zul je dus nooit geheel kunnen ontwijken. Dat hoeft ook niet. Wel is het belangrijk te weten welke voedselgroepen veel koolhydraten bevatten en welke alternatieven er zijn. Deze kennis kun je vervolgens gebruiken bij het samenstellen van gezonde recepten om af te vallen. Hieronder volgt een overzicht van de grootste ‘boosdoeners’ als het gaat om koolhydraten:

Aardappels, rijst en pasta

Het is misschien moeilijk om deze ingrediënten weg te denken uit je dagelijkse maaltijd, maar feit is nu eenmaal dat ze alledrie niet goed passen binnen koolhydraatarm dieet. Gelukkig zijn er wel alternatieven te bedenken. Als je toch eens pasta wil eten is het aan te raden om te gaan voor volkoren pasta. Ook kun je z.g. courgetti proberen, oftewel pasta gemaakt van courgettesliertjes. Ook qua aardappels kun je omwille van de gezondheid en het afvallen makkelijk eens de uitstap maken naar de zoete aardappel, minder bekend en gek genoeg nog minder populair, maar minstens zo lekker als de gewone aardappel, lang niet zo dikmakend en vele malen voedzamer. Een beetje rijst op zijn tijd kan geen kwaad, maar kies dan voor zilvervliesrijst, net zo lekker, maar beter voor de lijn.

Brood

Brood heeft in Nederland een hele goede reputatie. Het zal menigeen daarom verbazen dat het niet echt een plek heeft binnen gezonde gerechten om af te vallen. Brood heeft waarschijnlijk een goede naam omdat men er veel energie van krijgt. Die energie krijgen we echter van brood omdat het vol zit met koolhydraten. Beperk je daarom in de hoeveelheid brood die je eet en hou het bij volkoren brood.

Vruchtensap

Eveneens misleidend is de vruchtensap die je in de supermarkt voorverpakt koopt. Je zou het wellicht niet verwachten, maar hier zitten doorgaans evenveel suikers in als in cola of andere soorten frisdrank. Het mag dan wat meer vitaminen bevatten, dat neemt niet weg dat vruchtensap dat je in een fabriek koopt absoluut niet goed aansluit bij een koolhydraatarm dieet. Gezonde gerechten om af te vallen vul je dan ook niet aan met vruchtensap, tenzij het is van vruchten die je zelf geperst hebt.

Bedenk ze maar eens, gezonde gerechten om af te vallenAlle gerechten nodig? Koop dan de Recepten Bijbel Direct door Hier te Klikken >>>

Zijn afvalrecepten eigenlijk wel lekker?

Koolhydraten kom je in zoveel producten tegen dat het onmogelijk is om ze in het geheel te ontwijken. Echter zoveel lekkere dingen zitten vol met koolhydraten, dat zelfs een koolhydraatarm menu moeilijk vol te houden lijkt. Is het immers wel lekker, die gezonde gerechten om af te vallen? De kunst van het bedenken van een dieet dat werkt is dan ook om de balans te vinden tussen gezond, voedzaam en lekker en laten we meteen maar even eerlijk zijn: Dat is niet eenvoudig. Immers, als het eenvoudig was om zo’n dieet te bedenken zouden er alleen maar slanke mensen in de wereld zijn.

Het wordt je makkelijk gemaakt

Gezonde gerechten om af te vallen hoef je gelukkig niet allemaal zelf te bedenken. Dat zou wat zijn. Het zou betekenen dat je ontzettend veel onderzoek moet doen, recepten moet samenstellen en uitproberen en vervolgens kijken wat er wel en niet werkt. Daar is bijna niet aan te beginnen. Gelukkig hebben wij het al voor je gedaan. Onze kennis en ervaring en vooral onze passie voor gezond en lekker leven heeft ons in staat gesteld recepten samen te stellen die uitermate geschikt zijn voor mensen die en willen afvallen en willen genieten van het leven.

Gezond, lekker en slank

Ook jij kan lekker in je vel zitten en ervoor zorgen dat die overtollige kilo’s verleden tijd zijn. Je zal merken dat het met de juiste gerechten in je bezit erg eenvoudig is en zelfs leuk. Gezond leven, lekker in je vel zitten en slank over straat…Waar wacht je nog op?

Alle gerechten nodig? Koop dan de Recepten Bijbel Direct door Hier te Klikken >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *