Gezond eten afvallen

By | 29 november 2017

Met gezond eten afvallen en genieten

Wie met gezond eten afvallen wil, weet ongetwijfeld al hoe frustrerend dit kan zijn. Misschien dat je zelfs al van alles hebt geprobeerd. Het internet staat immers vol met producten die je de mooiste dingen beloven. We zouden het ook goed begrijpen als je bij de titel van dit stuk, waar we spreken over ‘afvallen en genieten’, je ogen moedeloos in de rondte laat draaien. Het zal immers vast niet de eerste keer zijn dat dit je is beloofd.

Afvallen is makkelijk

Op zich is afvallen niet heel moeilijk. Als je een week lang overleeft op gestoomde broccoli en slablaadjes zal dat zeker een verschil maken. Echter genieten doe je niet van zo’n dieet en bovendien gaan alle effecten ervan weer verloren op het moment dat je weer naar je oude eetpatroon overstapt. Afvallen is dus niet zo moeilijk. Afvallen en de verloren kilo’s niet meer terug zien komen, dat is al een heel stuk uitdagender. Klik hier om alle recepten te bemachtigen! >>

Een dieet is geen tussendoortje

Veel mensen zien een dieet als een tijdelijk iets. Vandaar dat ze het er nog wel voor over hebben om een tijdje wat minder lekker te eten. Zodra het gewenste aantal kilo’s eraf is, kun je jezelf belonen met lekker eten, toch?

Nee, een goed dieet is niet iets waarvoor je een tijdje ‘doorbijt’ om vervolgens je oude eetgewoontes weer op te pikken. Die oude eetgewoontes zijn per slot van rekening de reden dat je op dieet ging. Een goed dieet is geen tussendoortje. Een goed dieet is een levensstijl. Wie met gezond eten afvallen wil, zal dus op de lange termijn moeten gaan denken.

Gezond eten afvallen

Klik hier om alle recepten te bemachtigen! >>

Een dieet is toch onmogelijk voor altijd vol te houden?

Een dieet dat niet lekker is, is wat ons betreft inderdaad niet de moeite van het volhouden waard. Lekker eten is simpelweg een onderdeel van een gelukkig leven. Vandaar dat je met gezond eten afvallen alleen echt kan bereiken als je ook van dit eten kunt genieten. Ga maar eens bij jezelf na wat je allemaal al hebt gedaan om proberen af te vallen. De kans is groot dat het dieet dat je in het verleden hebt gevolgd je met een onvoldaan gevoel door de dag heen liet gaan.

Dat lege gevoel

Of misschien dat je een dieet hebt gevolgd dat wel lekker was, maar waarvan de porties dusdanig klein waren dat je de hele dag een knorrende maag had. Daar wordt een mens op den duur weer humeurig en sip van. Dit zorgt er weer voor dat een dieet moeilijker vol te houden is, wat dan doorgaans ook niet gebeurt. Ongezonde tussendoortjes vinden stiekem een weg terug naar je ijskast en voor je het weet ben je weer als vanouds in gevecht met je weegschaal.

Onze voorouders konden het beter

Weet je wie er goed waren in met gezond eten afvallen? Onze voorouders. Ga maar na: Onze verre voorouders leefden van de jacht en van de landbouw, een dieet waar onze biologie veel beter op is afgesteld. Van de buitenkant lijken we misschien niet meer op mensen van duizenden jaren geleden, maar aan de binnenkant zijn we bijna niet veranderd. Onze voorouders bleven prima op gewicht met een dieet dat vooral was gebaseerd op vlees, vis en groenten. Toch zie je van dat dieet weinig terug als je tegenwoordig door de supermarkt loopt, of wat je ervan terugziet is doorgaans verwerkt in een fabriek en ‘aangedikt’ met suikers en vetten om het maar lekker te houden.

Het beste van twee werelden

Gelukkig leven we niet meer in een tijd dat we met een speer op zoek moeten naar ons avondeten. Alles wat we nodig hebben kunnen we gewoon kopen. Daarmee verkeren we eigenlijk in een enorme luxe positie. Het enige probleem dat we hebben is misschien dat het ons te makkelijk wordt gemaakt, dat we werkelijk alles kunnen krijgen. Als je met gezond eten afvallen wil, zul je dus keuzes moeten maken. De keus die je hierbij eigenlijk consequent maakt is de keus op het beste uit twee werelden: De gezonde voedselkeuzes van onze voorvaderen, gecombineerd met de luxe die we vandaag de dag genieten.

Met gezond eten afvallen en genieten

Koop dit handige kookboek (De ReceptenBijbel) Direct! >>>

Hoe moet het dan?

Dit klinkt natuurlijk erg mooi, maar als je eerder al eens een dieet hebt uitgeprobeerd weet je dat een belofte weinig is waard is zonder dat je resultaten hebt gezien. Het beste van twee werelden lijkt een mooie leus, maar hoe ziet het er in de praktijk uit voor jou, die van gezond eten afvallen wil.

Zo kies je voor gezond en lekker

De kunst van het vinden van een dieet dat en lekker en gezond is en je niet met een leeg gevoel door de dag laat gaan is kunst van inkorten op koolhydraten en hiermee compenseren met eten waar veel proteïnen en (natuurlijke) vetten in zitten. Oftewel, je kiest eigenlijk voor een dieet met de voedingswaarde zoals mensen die duizenden jaren geleden hadden, maar dan met de luxe van de moderne tijd om je smaakpapillen te verwennen. Met gezond eten afvallen is dus vooral een kwestie van balans.

Het wordt je makkelijk gemaakt

Het samenstellen van een goed dieet is hiermee een kwestie van veel ervaring, kennis en gezond verstand. Het is echter wel een tijdrovend proces. Veel mensen hebben dan ook moeite met het doorzetten van een dieet omdat ze simpelweg niet weten hoe ze over een langere periode een menu kunnen samenstellen dat en lekker en gezond is, zonder om de drie dagen hetzelfde te moeten eten. Gelukkig wordt het je wat dat betreft erg makkelijk gemaakt. Met gezond eten afvallen gaat namelijk een stuk makkelijker als je niet meer zelf hoeft na te denken over wat je eet, maar simpelweg kunt vertrouwen op ontzettend veel recepten die allemaal zijn gecreëerd met jouw doel als uitgangspunt. Ze zijn dus stuk voor stuk gezond, je valt er vanaf en ze zijn lekker.

Een dieet dat werkt, omdat het niet voelt als een dieet

De recepten die je hier ontdekt kun je misschien zien als een dieet, maar je zal snel merken dat het helemaal niet als een dieet aanvoelt. Sterker nog, binnen mum van tijd zal je merken dat je meer energie hebt en dat de kilo’s deze keer blijvend verdwijnen. Recepten die helemaal zijn toegespitst op je biologie en tegelijkertijd tegemoetkomen aan de wensen van de moderne mensen: Gezond genieten dus.

Klik hier om alle recepten te bemachtigen! >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *