Gezond afvallen recepten

By | 22 november 2017

Met geheven hoofd door de feestdagen met deze gezond afvallen recepten

Wil je gezond afvallen recepten vinden, dan zul je doorgaans behoorlijk lang moeten zoeken voordat je een collectie tegenkomt die betrouwbaar is en structureel bijdraagt aan een gezond dieet waarbij je kilo’s kwijtraakt. Er bestaan echter recepten die je het hele jaar door met een gerust hart op tafel kunt zetten. Inderdaad, zelfs de feestdagen kun je ongehavend doorkomen met deze gezond afvallen recepten.

Je bent wat je eet

Je kunt sporten wat je wil, bewegen wat je wil of touwtje springen zoveel je wil, uiteindelijk bepaalt je eetpatroon voor het grootste gedeelte je gewicht en hoe je je voelt. Dat geldt ook voor mensen die niet bewust met hun dieet bezig zijn. Zelfs als je niet heel bewust bezig bent met wat je allemaal eet op een gemiddelde dag, is je eetpatroon bepalend. Bewustzijn is dus een kernelement van elk dieet. Je bent wat je eet. Weet dus wat je eet.

Wat je eet is net zo uniek als jij

Geen twee mensen zijn hetzelfde. Elk lichaam reageert dus weer op zijn eigen manier op voedsel. Soms lijkt het op dit gebied wel erg oneerlijk verdeeld in de wereld. We kennen tenslotte allemaal wel die ene persoon die zich kan blijven volstouwen met eten zonder daadwerkelijk aan te komen en we voelen ons allemaal wel eens degene die al dik wordt van het wijzen naar een zak chips. Kortom, omdat iedereen uniek is, is het volgen van een dieet voor iedereen weer op een eigen manier uitdagend. Echter met gezond afvallen recepten is afvallen voor iedereen mogelijk.

Gezond afvallen recepten

Wil je alle recepten van ons ontvangen? Klik dan hier! >>

Als je bent wat je eet, zorg dat je weet wat je eet

Aan de lijn doen is heel iets anders dan honger lijden. Een goed dieet is dan ook vooral een kwestie van weten wat je eet. Laat je hierbij vooral niet misleiden door advertenties of reclames van producten die beloven dat ze goed zijn voor de lijn. Sowieso zijn het doorgaans fabrieksproducten die boordevol zitten met koolhydraten en dus niet goed passen bij de gezond afvallen recepten die je nodig hebt. Het samenstellen van een goed dieet is iets waar veel tijd in gaat zitten.

Wij hebben het meeste werk voor je gedaan

Al die tijd om een goed dieet samen te stellen, dat vraagt nogal wat van een mens. Sterker nog, je kunt eigenlijk niet verwachten dat iemand die weinig tot geen ervaring heeft met het volgen van een dieet in zijn eentje een menu bedenkt. Minder koolhydraten eten is op zichzelf nog niet zo ingewikkeld, maar ervoor zorgen dat je dit uitbalanceert met andere voedingsstoffen vereist heel wat meer denkwerk. Daarom willen we je graag nog wat meer tips en informatie geven voordat we je kennis laten maken met onze gezond afvallen recepten.

Voor een beetje maaltijd neem je een beetje de tijd

Verse producten staan centraal in zo’n beetje elk recept om af te vallen. Zoals gezegd hoef je van fabrieksproducten weinig steun te verwachten als het om afvallen gaat. Gezond afvallen recepten zullen dus boordevol verse groenten zitten en die vereisen nu eenmaal wat extra zorg en bereiding. Dat wil niet zeggen dat je elke dag uren in de keuken hoeft te staan. De recepten die je hier ontdekken zal zijn stuk voor stuk makkelijk te bereiden en zullen niet veel tijd in beslag nemen. Het zal echter wel wat meer tijd kosten dan je van een kant-en-klaarmaaltijd kan verwachten. Hou hier dus rekening mee en plan dit zo goed mogelijk in.

Wil je alle recepten van ons ontvangen? Klik dan hier! >>

Koken doe je met liefde

Misschien hou je ervan om in de keuken te staan. Of misschien ben je juist iemand die totaal niet met een schuimspaan overweg kan. Hoe het ook zij, voor een succesvol dieet zul je enige behendigheid in de keuken moeten krijgen. Het leuke van onze gezond afvallen recepten is dat ze dermate eenvoudig zijn dat iedereen ze goed kan bereiden. Misschien zie je er tegenop om tijd in je keuken te moeten doorbrengen, maar bedenk dat het juist heel gezond is om persoonlijke aandacht aan je eten te geven. Koken doe je niet uit verplichting of omdat het niet anders kan. Koken doe je omdat het een voorrecht is. Koken doe je met liefde.

Heb geduld

Je bent wat je eet. Je bent dus ook het resultaat van het eetpatroon dat je er de afgelopen jaren of misschien decennia op hebt nagehouden. Je kunt veranderen wat je eet, net zoals je ook kunt veranderen wie je bent. Deze verandering zal echter niet van de ene op de andere dag op alle gebieden merkbaar zijn. Geef lichaam dus de tijd om zich aan te passen aan je nieuwe eetgewoontes. De resultaten zullen snel genoeg komen.

de feestdagen met deze gezond afvallen receptenWil je alle recepten van ons ontvangen? Klik dan hier! >>

Het innerlijk is net zo belangrijk als de buitenkant

Er beter uit willen zien is een hele goede reden om gebruik te maken van onze gezond afvallen recepten. Niemand zal ontkennen dat je uiterlijk een belangrijk onderdeel van je is en dat het iets is waar je graag tevreden over bent. Dat neemt echter niet weg dat een goede gezondheid aan de basis ligt van een goed uiterlijk. De innerlijke veranderingen die een gezond dieet met zich meebrengen zijn dus minstens zo belangrijk als de veranderingen die je aan de buitenkant ziet.

Loyaliteit is belangrijk

Het grote voordeel van de gezond afvallen recepten is dat ze zodanig zijn samengesteld dat je geen last zal hebben van een hongergevoel. Dat betekent dat je dus niet snel in de verleiding zal komen om tussendoor te snoepen. Wanneer dit af en toe gebeurt zal dit niet rampzalig zijn, maar belangrijk is wel dat je zoveel mogelijk trouw blijft aan het dieet. Liever neem je iets grotere porties van het dieet dan dat je uit verpakkingen gaat snoepen.

Is het wat voor jou?

Om die vraag te beantwoorden moet je eigenlijk bij jezelf te raden gaan of al het bovenstaande je heeft afgeschrikt of juist heeft geïnspireerd. Als je nu een beetje huiverig bent om je te storten op de recepten die je hier zal vinden, dan twijfel je misschien nog een beetje of je echt wel aan een dieet wil. Ben je echter vastbesloten om af te vallen en zoek je naar een methode die het je makkelijk maakt en bovendien ook nog eens leuk houdt, dan heb je de perfecte tool bij dezen gevonden.

Wil je alle recepten van ons ontvangen? Klik dan hier! >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *